Βιογραφικό


H Όλγα Χριστοφορίδου φοίτησε απο την ηλικία των 9 ετών έπειτα από εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, όπου και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλα ονόματα του χορού, όπως η Kallina Bogoeva και η Μαρία Κυνηγού. Συνεχίζοντας πλέον επαγγελματικά τις σπουδές της, αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Κέντρο Μελέτης Χορού Ραυμόνδου και Ισιδώρας Ντάνκαν” με χοροδιδασκάλους τους Ivan Maydatsevski, Δημήτρη Καμινάρη, Μιχάλη Ναλμπάντη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με τον σύγχρονο χορό (τεχνικές release, Limon, New Dance), Μπαλέτο (τεχνική Vaganova) και Δημιουργικό χορό σε παιδιά με Έλληνες και ξένους καθηγητές (Jemes Lepore, Claude Brumachon, Benjamin Lamarche, Daniel Lomel, Jeremy Nelson, Aγγελική Σίμου, Παυλίνα Ανδρουλή, Wendy Perron). Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την χορογράφο Μαρία Τσουβαλά, ενώ από το 1997 διδάσκει μπαλέτο και σύγχρονο σε σχολές χορού.

Το 2010, μετά από 14 χρόνια δημιουργικής πορείας, εγκαινίασε τη δική της σχολή χορού, την οποία έφτιαξε με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά.