Τμήματα


Στη σχολή μας λειτουργούν τρεις βαθμίδες  χορευτικής εκπαίδευσης:

  1. Τα προπαρασκευαστικά τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής και δημιουργικού χορού από την ηλικία των 3.5 ετών έως 6.5
  2. Τα φυτώρια ,όπου διδάσκεται η τεχνική του μπαλέτου και του σύγχρονου χορου
  3. Τα προεπαγγελματικά τμήματα για μαθητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του χορού.

Επίσης, από 7 ετών  υπάρχουν τμήματα χιπ χοπ και λάτιν.

 

Μουσικοκινητική αγωγή και δημιουργικός χορός

2014 139

Δύο μέθοδοι που αν συνδυαστούν στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μπορούν να επιτευχθούν πολλά!! Η αξία τους είναι πολύ μεγάλη ως προς την σωματική ,πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού. Μέσα από την κίνηση το παιδί βιώνει τη μουσική και τον κόσμο της, γνωρίζει το σώμα του και τις δυνατότητές του, την έννοια του ήχου, του ρυθμού, μαθαίνει την αμφιπλευρικότητα, συντονίζει τις κινήσεις του σώματός του, αντιλαμβάνεται τον χώρο, δημιουργεί, κοινωνικοποιείται, αυξάνει την νοημοσύνη της μνήμης του, την παρατηρητικότητα του, την αυτοέκφραση των συναισθημάτων του, καλλιεργεί την προσωπικότητά του.

Από την άλλη, στον δημιουργικό χορό τα παιδιά καλούνται κυρίως να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν τα ίδια το περιβάλλον, το σώμα τους και την σχέση τους με τα άλλα μέλη της ομάδας. Μέσα από συγκεκριμένες οδηγίες με μορφή παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμού θα παροτρυνθούν να φτιάξουν το δικό τους χορό που θα εκφράζει το δικό τους προσωπικό κόσμο, καθώς στο δημιουργικό χορό δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Μέσα από τα μαθήματα τα παιδιά θα αποκτήσουν καλύτερη επίγνωση του σώματός τους και των κινητικών ικανοτήτων τους θα δυναμώσουν μυϊκά αποκτώντας εξίσου ευλυγισία, ισορροπία, και συντονισμό, θα εκτονωθούν δημιουργικά, θα καλλιεργήσουν τη συνεργασία, υπευθυνότητα, αυτοπεποίθηση ,το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

Μπαλέτο

1239

Το σύστημα που διδάσκουμε στην σχολή μας είναι το Ρώσικο σύστημα της VAGANOVA, γνωστό σε όλους για τους μεγάλους χορευτές και δασκάλους που έχει αναδείξει ,όπως Ρ. Νουρέγιεφ, Μ. Φοντέιν, Μ. Μπαρίσνικοφ, Ουλάνοβα, Ζαχάροβα.

Το μπαλέτο αποτελεί το σημείο αναφοράς ,τη βάση για όλα τα είδη χορού και όχι μόνο, καθώς η τεχνική του και το κινησιολογικό του λεξιλόγιο αποτελούν την καθολικότερη γλώσσα του χορού παγκοσμίως.

Από την ηλικία των 7 ετών τα παιδιά ξεκινούν την τεχνική του μπαλέτου και η ύλη τους σταδιακά προχωρά σε ανώτερα επίπεδα. Ωστόσο ο πρωταρχικός στόχος  του μπαλέτου  που φαίνεται από νωρίς είναι η σωστή στάση του σώματος και η πλαστικότητα στην κίνηση.

 

Σύγχρονος χορός / Contemporary dance

03

Ο σύγχρονος χορός είναι η απελευθέρωση της κίνησης και της έκφρασης. Μακριά από αυστηρές κλασικές φόρμες, το σώμα μαθαίνει να κινείται σε άλλα επίπεδα και άξονες, να λύνεται και να δομείται με διαφορετικές ποιότητες ενέργειας εξερευνώντας ένα μεγάλο εύρος κινήσεων και συνδυασμών. Καλλιεργεί σωματικό έλεγχο, δύναμη, ελαστικότητα, αλλά και αυτογνωσία, εκφραστική δύναμη στηριζόμενη στην τεχνική του Limon και release. Οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν σύγχρονο από 7 ετών με μια ώρα την εβδομάδα.

Χωρίς να προαπαιτείται κλασική παιδεία υπάρχει δυο φορές την εβδομάδα παιδικό τμήμα, αλλά και τμήμα αρχαρίων ενηλίκων.

Λειτουργούν τμήματα: Σύγχρονο Α’ 7-9 ετών

                                          Σύγχρονο Β’ 10-14 ετών

                                          Σύγχρονο Γ’ άνω των 14 ετών

Ηip-Ηop

819

Ο χορός Hip-Hopξεκίνησε στην δεκαετία του ‘70 στους δρόμους της Νέας Υόρκης ως ένας τρόπος επίδειξης δύναμης χωρίς την χρήση βίας. Είναι επηρεασμένος από πολλά είδη χορού όπως το street dance, το break dance, το funky, αλλά και την jazz. Χαρακτηριστικό του είναι οι δυνατές κινήσεις, η απομόνωση των σημείων του σώματος  και ο συντονισμός τους με τη Hip-Hop μουσική.

Λειτουργούν τμήματα: Hip-Hop Α’ 7-9 ετών

                                          Hip-Hop Β’ 10-14 ετών

                                          Hip-Hop Γ’ άνω των 14 ετών

Latin

298

Oι λάτιν χοροι προέρχονται από την Λατινική Αμερική και αποτελούνται από την rumba, cha cha, samba, jive, paso doble αλλά και salsa, bachata, merengue. Χορεύονται κυρίως από ζευγάρια αντικριστά αλλά και από solo χορογραφίες. Ο ρυθμός τους είναι γρήγορος κατα κύριο λόγο και για αυτό αποτελούν τέλεια ασκηση για το σώμα .Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και εκτός από γυμναστική αποτελει τρόπο εκτόνωσης και ευχαρίστησης!

Οργανώνονται ομαδικά, αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα.

Λειτουργούν τμήματα: Latin Α’ 7-9 ετών

                                          Latin Β’ 10-13 ετών

                                          Latin Γ’ άνω των 14 ετών (αγωνιστικό)

                                          Αργεντίνικο τάνγκο ενηλίκων (απευθύνεται σε ζευγάρια)

ΑργεντίνικοTango

Το tango γεννήθηκε και άκμασε στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο . είναι ένας ερωτικός και παιχνιδιάρικος χορός που χορεύεται από ζευγάρια .Είναι τρόπος ζωής και έκφρασης για τους ανθρώπους που το χορεύουν . Αποκτάς αίσθηση ρυθμου και του σώματός σου καθώς η κάθε κίνηση έχει την δική της ιστορία Εκτός λοιπόν από την σωματική άσκηση το tango σε μυεί σε ένα καινούργιο ολόκληρο κόσμο!

Zumba

zumba001

Μπορώ να διασκεδάζω και να καίω θερμίδες ταυτόχρονα;  Φυσικά! Η απάντηση βρίσκεται στην πιο διασκεδαστική άσκηση των τελευταίων χρόνων την zumba.

Η zumba είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού αερόμπικ με διάφορα είδη χορού (λάτιν, χιπ χοπ, ινδικό χορό κ.α.). Ξεκίνησε από τον Alberto ‘’Beto’’ Perezόταν το 1986.

Η ευχάριστη φύση του μαθήματος δεν το καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό, πρόκειται για ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης, όπου εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, καθιστώντας το ιδιαίτερα δυνατό στην καύση θερμίδων, με πολλαπλά οφέλη: Γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα με έμφαση, λόγω των λάτιν ρυθμών, στους γλουτούς και τους κοιλιακούς. Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφορικού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες.

Yoga

Yoga-Poses-Relieve-Congestion

Πρακτικά, η γιόγκα είναι ένα σύστημα, μία μέθοδος που συντελεί στονα  διατηρεί  τον  οργανισμό  υγιή,  νεανικό  και  ακμαίο.  Ανανεώνει,αναζωογονεί, εξισορροπεί και θεραπεύει το σώμα, τεντώνοντας τους μυς καιτην σπονδυλική στήλη και προσφέροντας ευεξία και πλήρη οξυγόνωση.

Ως σωματική άσκηση βελτιώνει την ευλυγισία, αυξάνει την αντοχή καιδιορθώνει τη στάση του σώματος ενώ ενδυναμώνει τους μικρότερους εσωτερικούς μύες  που  είναι  υπεύθυνοι  για  την  στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Ως ολοκληρωμένη πρακτική μέσω ενός πλήρους μαθήματος, ενισχύειτο ανοσοποιητικό  σύστημα,  αυξάνει  την  αναπνευστική  ικανότητα,μειώνει  το  στρες,  ρυθμίζει  το  νευρικό  και  το  ορμονικό  σύστημα,αναπτύσσει την αντίληψη, ηρεμεί τον νου και βελτιώνει την υγεία εν γένει.

Είναι κατάλληλη για όλους εφόσον εξασκείται με προσοχή, σεβασμόστις δυνατότητες και τα όριά μας και επιτήρηση.

Pilates

Pilates-rolling-like-a-ball1

Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα από τον JosephH. Pilatesέχοντας μελετήσει σε βάθος την ανθρώπινη φυσιολογία δημιούργησε αυτή τη μέθοδο που έχει ως βασική αρχή τον έλεγχο και την σταθερότητα του κέντρου του σώματος. Είναι η ιδανική άσκηση για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από ανθρώπους που κάνουν καθημένα ώρες καθιστικής ζωής μέχρι χορευτές και αθλητές.O ίδιος ο J.H. Pilates, χαρακτήρισε τη μέθοδό του “ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές”.

Barre a terre

Είναι ένα μάθημα μπαλέτου στο πάτωμα. Στοχεύει στη σταθεροποίηση και στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, καθώς και στην αύξηση του εύρους των  κινήσεων.

Stretching

Ήπιος τρόπος εκγύμνασης, που επιτυγχάνει αύξηση της ελαστικότητας των μυών και των συνδέσμων, με αποτέλεσμα να μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών.